В конкурентното музикално риалити по Тв7 първите елиминации вече се състояха и Лора Караджова напусна Академията, но следват нови номинации

За първи път в световната история на X Factor началото на концертите е разтеглено в две вечери, с две елиминации и двама изгонени участници - на 3 и 4 октомври от 21 ч.

Първите, които излизат един срещу друг, са момчетата и момичетата, чиито ментори са съответно Саня и Заки. Този четвъртък ще бъде показана и срещата на тези две категории изпълнители с оперната прима Монсерат Кабайе, която гостува у нас за концерт в края на миналия месец. 

Смяната на правилата в шоуто започна още в началото на седмицата, когато бяха излъчени не 12, а 16 финалисти, след като журито реши, че четирима души заслужават втори шанс и върна по един участник във всяка категория.

Така палитрата от музикални таланти, които имат шанс за победата във втория сезон, включва кандидати от 15- до 62-годишна възраст, сред които рапър баскетболист, двойник на Рафи и латиноинструктор. 

В петък вечерта конкуренти стават Любо Киров и Мария Илиева, които напътстват съответно участниците над 25-годишна възраст и групите - две двойки близначки плюс формациите Lollipop и The New Way.

От ляво на дясно: Любо, Мария Илиева, Саня и Заки като жури на "X Factor-2"

Също в петък е и концертът за новите номинации в конкурентното риалити по Тв7 "Музикална академия". Снощи Лора Караджова стана първата отпаднала участничка, по-малко от седмица след старта.

Фотогалерия: Мощни гласове и пищни деколтета на старта в "Музикална академия"

Дъщерята на Данчо Караджов изпя заедно с Криско съвместното им парче "Министърът на веселието", но според журито дуетният й партньор се чувал повече.  При второто изпълнение за вечерта тя си върна подкрепата на журито, но загуби публиката, която я елиминира с едва 33,1% от гласовете срещу двойно повече за начинаещия Любен. Третата номинирана - Петя Буюклиева, бе спасена от журито.

С отпадането си Лора избягва и близостта с бившия си Део, който е водещ на всекидневните епизоди от шоуто. Вероятно затова блондинката прие загубата с усмивка, а преди да отпътува за Варна, където довечера има планирано участие, пя с баща си, който я подкрепяше в студиото.