Полицията е арестувала 19-годишен студент по право за убийството

Почти две години след убийството на 15-годишния Георги Игнатов, извършено в Борисовата градина през 2015 г., полицията има арестуван извършител, съобщава Нова телевизия.

Арестът е извършен във вторник в столицата, като задържани са двама братя. Единият е извършител на убийството, а другият е само свидетел. 

Задържаният е 19-годишен студент по право. По време на убийството той все още е бил ученик, а според източниците на телевизията е променил външността си, след като в публичното пространство бяха показани кадри от камери от времето на убийството.

Младежът пуснал по-дълга коса и брада, качил килограми и също така променил навиците си, както и местата, които посещава.

Мотивът за убийството е цел грабеж. Жертвата и задържаният за убийството не са се познавали.

Според информацията на Нова телевизия бащата на двамата младежи е полицай, но от прокуратурата не потвърдиха това. 

"Във вторник колегите от СДВР и Софийска градска прокуратура проведоха реализация по задържане и документиране участие в престъпление на извършител от територията на столицата. Случаят е един от най-обществено значимите през 2015 г. и 2016 г.", заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Георги Костов. 

"Вчера прокурорите са разпитали човек, който е посочил къде се намира ножът, с който е извършено убийството. Снощи ножът е намерен, иззет и изпратен веднага за ДНК-експертиза", съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Брат му е задържан и разпитан в качеството на свидетел, след което е освободен, съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Към момента задържаният е отказал да даде обяснения пред разследващите.

Георги Игнатов беше намерен убит с нож на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина.

Камери в района заснеха как от мястото се опитва да избяга младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

По време на разследването се тиражираха много версии, а според една от тях 16-годишният Георги е допуснал нападателя твърде близо до себе си. Двамата определено са се познавали, а пронизването с ножа е станало бързо и хладнокръвно. Веднага след това нападателят е изгубил самообладание и е избягал.

Източник: Нова телевизия