Това е основната версия на следователите в момента

Главният прокурор на страната Сотир Цацаров видя по-скоро личен мотив за убийството на 16-годишния младеж в Борисовата градина от вчера. Това е водещата версия, по която работят разследващите.

Цацаров се въздържа от повече коментари по темата, за да не се оказва влияние върху разследващите. По думите му се изясняват всички контакти и последни разговори, които е имал убитият младеж. 

Изясняват се причините за убийството, като се работи по няколко версии - любовна драма, спор заради футболни пристрастия и спречкване между ученици от различни гимназии.

Версии и опровержения

Повечето от версиите засега се отхвърлят от съученици на момчето. Според тях той е харесвал футбола, но не чак толкова, че да ходи по мачове и да хулганства. Конфликт заради любовна драма действително е имало, но приятелите на убитото момче вярват това да е причина за убийството. Те отхвърлиха и теорията за конфликт между училища.

Все още няма официална информация за заподозрян за убийството на младежа. Няма и очевидци. Полицията е взела записите от видеокамерите в района. 

Това е третото убийство в Борисовата градина за последните 7 години. През 2008-ма беше убит студентът по медицина Михаил Стоянов, а три години по-късно - 28-годишната Яна Кръстева. След инцидентите общината засили контрола в парка с 31 камери за видеонаблюдение, около 100 лампи и два общински патрула.

Престъплението

Вчера следобед бе открит труп на 16-годишно момче е намерен в Борисовата градина. Жертвата - Г. И. е ученик в девети клас от Националната търговско-банкова гимназия в София.

Приятелка на момчето го е открила на пейка в парка, на около 50 метра от паркинга на Националното радио. Веднага е бил подаден сигнал и мястото е отцепено от служители на Четвърто РПУ и Столичната дирекция на вътрешните работи. 

По първоначални данни смъртта е настъпила вследствие на прободна рана с нож. Момчето е било убито с един удар с нож в сърцето. 

Твърде възможно е трупът на убития деветокласник от Търговско-банковата гимназия Георги Игнатов да е преместен от друго място и да е положен на пейката в Борисовата градина, където е открит тази сутрин, гласи една от версиите.

Източник: Нова телевизия