В модата също има афродизиаци - ето кои елементи от облеклото стимулират най-силно сексуалното желание при жените и мъжете

Афродизиаците са храни и напитки, които засилват сексуалните ни желания. Модата, оказва се, също може да бъде афродизиак, сочи проучване на международната платформа за електронна търговия Kaymu

Виж още: Най-добрите афродизиаци и къде да ги намериш

Интересно е, че дамите са по-податливи за въздействието на модните афродизиаци. Според тях нежният пол е привличан, на първо място, от мъжките аксесоари: часовник, копчета за ръкавели, вратовръзка, очила.

59% от анкетираните жени, заявяват, че именно аксесоарите влияят върху първото им впечатление за мъжа. Защо именно те? Според специалистите тези предмети са синоними на благосъстояние, власт и пари, а жената е устроена да търси закрилата на мъжа. 

Виж още: Етикет и протокол в бизнес облеклото

Но защо са афродизиак елементите от бизнес облеклото? Защото немалък процент от дамите имат сексуални фантазии, свързани с работното място.

В подкрепа на тази теза е и статистиката, че 31% от жените възприемат като моден афродизиак мъжкия костюм - като символ на репутация, престиж, сигурност, - както и униформата.

Едва 10% от анкетираните, са привлечени от спортно-елегантното облекло. Този начин на обличане препраща към нестандартни сексуални отношения. Харесват ги по-разкрепостените, които не се подчиняват на задръжки и са готови да експериментират.

Виж още: Залезът на потниците

Дамите също могат да въздействат на противоположния пол чрез модата. Според същото проучване мъжете са класирали на първо място черните рокли. За 65% от тях роклята е дрехата, която описва както характера, така и формите на женското тяло. Предпочитаните модели са с тънки презрамки и голи гърбове.

На второ място е бельото, при това не какво да е, а червено и дантелено, от каквото се възбуждат 20% от анкетираните. Червеното е еротичен и агресивен цвят, който символизира съблазънта, изкушението и удоволствието.

Едва 15% от мъжете намират обувките за моден афродизиак. Определено най-въздействащи са тънките високи токчета, за предпочитане съчетани с обувки със заострен връх.

Ефектът на афродизиаците се дължи предимно на плацебо ефекта - вярата в тяхното действие, очакването за положителен и въздействащ ефект, предупреждава Kaymu и съветва да се доверявате не само на очите, а и на вътрешните си инстинкти.