Фестивалът започва на 20 април с еднодневен семинар и в продължение на два месеца активно ще търси различните пътища към личното и колективното щастие с помощта на експерти от нашата страна, Англия, Дания и САЩ.

Дните на щастието се организират за втора поредна година, като този път позитивното настроение обхваща София и Пловдив.

Първото проява от програмата е еднодневният семинар "Щастие в офиса". 

Гост-лектор е Алекс Кеърулф, известен още като "Директор Щастие" - един от водещите световни експерти в областта на щастието и работата, автор на бестселъра Happy Hour is 9 to 5. Той разказва как да създадем щастлива и продуктивна среда, за да сме по-радостни на работното място.

Ник Маркс, съавтор на Индекса на щастливата планета (Happy Planet Index), е вторият гост на семинара. Той е част от екипа на nef (the new economics foundation), която се стреми да подобри качеството на живот чрез иновативни решения, като променя всеобщото мислене за икономиката, социалните въпроси и околната среда.

Тезата им е, че хората, които са щастливи на работното си място, са по-мотивирани да се трудят качествено, а от това фирмите могат само да спечелят.

Второто издание продължава да дискутира темата за позитивна социална промяна с лекции, семинари, работилници за деца и възрастни, филмови прожекции.

Този път фестивалът се фокусира върху темата за щастието на работното място, както и върху свободата и щастието на децата.  

Фестивалът "Дни на щастието" продължава с:

- Прожекция на документалния филма "Проект Щастие", в който младежи от три континента интервюират Джордж Лукас, Ричард Гиър и Ричард Дейвидсън относно характера на трайното щастие.

- Въвеждане на образователната програма "Кръгове на щастието", чийто автор е Ранди Тейрън. Нейната цел е да помогне на учителите да бъдат по-устойчиви на стресовата среда, в която работят, да накарат децата да мислят повече за своето щастие.

- Кампания "Представи щастието" в избрани училища в София и Пловдив, която да накара децата да нарисуват, опишат или изразят по друг начин какво е за тях щастието. Победителите в състезанието ще бъдат представени в галерия "Кредо Бонум" (CredoBonum.bg) по време на

семинара "Щастието на децата" на 18 юни

Темата му, освен щастието на децата, е и как да бъдем щастливи родители. Лектор е Ленор Скинази, авторка на книгата "Деца на свобода" (Free-Range Kids), която поставя въпроса как да отглеждаме децата си в безопасност, без да се вманиачаваме.

- TEDx Happy Hour - едночасова видео селекция по темата за щастието от глобалната платформа на TED, които ще бъдат показани в галерия "Кредо Бонум".

- Йога на смеха - едночасов уъркшоп, който комбинира практики от йогата, медитацията с дишане и усмивки.

Програмата в Пловдив включва показаната миналата година и в София изложба "Балоните на Бутан" (в Баня Старинна), уъркшоп, лекция плюс прожекция на филма Happy, също познат от първото издание на фестивала.

Дните на щастието продължават до 20 юни.