Легендарният кубински пианист пристигна със своя състав "Афро-кубан месънджърс" за концерт в зала 1 на 9 април

Към Чучо Валдес и пианото му се присъединяват вокалистът Дрейзър Бомбале, басисът Гастон Перелада, перкусионистът Яролди Роблес и Родни Иларза на ударните. Всички музиканти от състава идват директно от Куба и са готови да заредят публиката с латино и афро ритми.

Придружава го и съпругата му Лорена, която е и негов личен мениджър. Латино-джаз пианистът живее от няколко години в Испания, която се е превърнала в негова втора родина. Двамата с Лорена имат 7-годишен син, който носи името на бащата на Чучо, големия пианист на Куба - Бебо Валдес.

Само преди няколко дни, на 94-годишна възраст, Бебо Валдес-баща напусна този свят. Независимо от тъжното събитие, Чучо Валдес обещава на българските си почитатели прекрасна латино вечер, като освен музика от новия му албум Chucho's Steps, музикантите са подбрали и най-доброто от своето творчество.

Чучо Валдес (Chucho Valdés) е латино-джаз пианист номер 1 в света. Има осем награди "Грами", три от които "Латино Грами", плюс още 10 номинации. Кубинската кръв, произходът от семейство на известни музиканти и уникалното му чувство за музика са в основата на неговия огромен успех.

Той таи особено топли чувства към България, която е посещавал няколко пъти преди повече от 25 години - и сега очаква с нетърпение срещите с родните фенове и музиканти, съобщават организаторите.

Чучо Валдес пристига у нас благодарение на продуцентската агенция "БГ Саунд стейдж" и посолството на Кралство Испания. 

Начало: 19,30 ч.
Билети - в Билетния център на НДК и мрежата на eventim.bg