Фронтменът на "Сигнал" празнува 60-годишнината си с колеги, приятели и фенове довечера в зала 1 в НДК, а днес излезе и новият му проект "Такъв е животът"

"Такъв е животът", или C'est la vie (по едноименната песен) е озаглавен соловият албум на Данчо Караджов, който излиза в деня на концерта по повод кръглата му годишнина в зала 1 на НДК. Певецът навърши 60 на 20 януари т.г.

Дискът, който се разпространява от тази сряда с вестниците "Труд" и "24 часа", съдържа девет парчета, написани изцяло от фронтмена на "Сигнал". Съавтор на аранжиментите им е композиторът Красимир Гюлмезов.

Песните са нови, като "Чуваш ли?" е посветена на рокзвездата Рони Джеймс Дио, който си отиде през 2010 г., а друга е озаглавена "Цариградски нощи". 

"Там описвам една легенда - че над Цариград, когато вали, се събират милиони съдби, за да тръгнат към брега, към Босфора. Където се палят кладите на любовта. И тъй като героят цяла нощ върви заедно с един дъжд - измъчен, угнетен, накрая стига този бряг и моли любимата си да запали нейната клада. За да получи един вид топлината от нейната любов", разказва Караджов в днешно интервю пред "Труд".

Довечера Данчо Караджов излиза на сцена с музикантите от групата плюс други свои колеги и приятели, между които Наско от "Б.Т.Р.", Звезди от "Ахат", Тома. Сред гост-звездите, разбира се, е и дъщеря му Лора Караджова.

Певецът и съпругата му Мариана имат и син, Даниел, който наскоро ги направи дядо и баба. На първородната внучка Ния е кръстена една от песните в албума.

Концертът довечера е посветен и на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. (Sofia2019.bg)

Ако сте се вдъхновили да го посетите - ето в аванс хита оттам C'est la vie, изпълнен миналата есен на промоцията за юбилейния албум на Маргарита Хранова "Устрем - 40 години на сцена".