Моделът се отличава с класически SUV дизайн на Chevrolet с мoдерен, подреден и гъвкаво организиран интериор, гама от три двигателя плюс инфоразвлекателна система с навигационно приложение

От "Шевролет" познават добре SUV автомобилите, тъй като именно това е марката, положила основите на този автомобилен клас с представянето на модела Suburban Carryall преди повече от 75 години, през 1935-а.

Само след няколко седмици, на 27 септември, световна премиера на автомобилното изложение в Париж (Mondial-Automobile.com) ще има изцяло новият Chevrolet Trax, с който марката прави първи стъпки на бързо растящия пазарен сегмент на малките SUV модели.

Trax ще допълни гамата от стилни SUV модели на Chevrolet наред с добре познатата и успешно представяща се на пазара Captiva.

"В продължение на десетилетия "Шевролет" изграждат своето отлично реноме като производители на надеждни и практични SUV модели. Trax ще продължи да залага на традиционните ценности на марката Chevrolet, като добавя към тях редица нови, модерни предимства. Това е съвременен, изключително гъвкав, практичен и икономичен малък SUV, който предлага система за двойно предаване и поведение на пътя, сравнимо с леките автомобили", обяснява президентът и изпълнителен директор на Chevrolet Europe Сюзън Дохърти.

 

С параметрите си - дължина 4248 мм, широчина 1776 мм и междуосно разстояние 2555 мм - новият малък SUV на "Шевролет" създава усещане за динамика и скорост, като впечатлява с мощните линии и форми на каросерията.

Tри икономични двигателя и система за двойно предаване

Trax предлага достатъчно пространство за настаняване на петима пътници на своите комфортни, високо разположени седалки. Динамичното поведение на пътя е като при лек автомобил, а системата за двойно предаване при необходимост позволява движение извън утъпканите и асфалтирани пътища.

Гамата от задвижващи агрегати ще включва 1,4-литров бензинов двигател с турбокомпресор, 1,6-литров бензинов мотор с атмосферно пълнене, както и 1,7-литров турбодизел.

Бензиновият турбоагрегат с работен обем 1,4 литра се предлага в съчетание с шестстепенна механична предавателна кутия, развива максимална мощност 140 к.с. (103 кВт) и максимален въртящ момент 200 Нм.

Системата за двойно предаване ще се предлага при версиите, задвижвани от 1,4-литровия бензинов турбодвигател и 1,7-литровия турбодизел.

1,7-литровият дизелов мотор с турбокомпресор ще има максимална мощност 130 к.с. (96 кВт) и максимален въртящ момент 300 Нм. Всички задвижващи агрегати ще бъдат оборудвани серийно с функция старт/стоп.

Както 1,7-литровият дизелов мотор, така и 1,4-литровият бензинов двигател с турбокомпресор (който ще бъде представен по-късно през 2013-а) ще могат да се поръчат по желание и в съчетание с шестстепенна автоматична предавателна кутия.

Вътрешно пространство с уникални гъвкави решения за съхранение и модерни инфоразвлекателни възможности

Интериорът на Trax създава впечатление за изчистено съвършенство, което се допълва от практични удобства като контролните прибори, съчетаващи аналогови и цифрови показания.

Възможностите за съхранение на вещи в новия Trax са наистина изобилни. Наред с багажното пространство с вместимост 358 литра, те включват различни отделения над и от двете страни на централната конзола на арматурното табло, както и допълнително
предлагано чекмедже под седалката на пътника до водача.

Място за съхранение на още вещи може да се открие и под пода на багажника 

В допълнение към разделената и сгъваема в отношение 60/40 задна седалка, Trax дава и възможност за сгъване на облегалката на предната дясна седалка, с което гъвкавостта му надхвърля чувствително обичайно предлаганите в този пазар решения.

Като цяло вътрешното пространство позволява осем различни конфигурации на седалките.

По-високите нива на оборудването на новия модел ще включват серийно системата Chevrolet MyLink - модерно инфоразвлекателно решение, което е в състояние да

прехвърля съдържание от смартфона на собственика

към 7-инчовия чувствителен на докосване цветен бордови монитор с висока резолюция.

От предстоящия зимен сезон системата MyLink вече ще включва и навигационно приложение, което ще може да се изтегли и на съвместими смартфони. Приложението ще позволява предварително установения и изчислен на смартфона маршрут да бъде показан на бордовия монитор на системата в Trax.

Безкомпромисна безопасност

При евентуален удар мaксимално ефективната защита на пътниците в новия модел ще се осигурява от богата гама серийни мерки и системи за пасивна и активна безопасност.

Trax ще бъде оборудван серийно с шест въздушни възглавници, електронен контрол на стабилността ESC (Electronic Stability Control), включващ функция за подпомагане на водач при потегляне по наклон HSA (Hill Start Assist), електронен контрол на сцеплението ТС (Traction Control) и антиблокираща система на спирачките (ABS) с функция за електронно разпределение на спирачното усилие EBD (Electronic Brake Distribution).

При автомобилите с ниво на изпълнение LT ще се предлага серийно функцията за електронна стабилност на прикачния товар TSA (Trailer Stability Assist) и за автоматичен контрол на скоростта при спускане по стръмни наклони HDC (Hill Descent Control).