Коженото палто, с което се появи у нас посред лято, изкара от кожата им природозащитниците от ПЕТА. Певицата потвърди, че е истинско - и по дизайн на Hermes

Лейди Гага бе сравнена с Круела де Вил (позната още като Злобара де Мон) след снимките й на входа на столичния хотел "Кемпински".

Певицата пристигна в събота, три дни преди концерта на 14 август в зала "Арена Армеец". Тогава най-запалените й фенове я чакаха на летището, а в понеделник вече бяха пред хотела й в столичния кв. Лозенец.

Към шест вечерта тя излезе да зарадва почитателите си, които я чакаха от часове. Въпреки че сме в разгара на лятото, понеделникът се оказа ветровит и хладноват, затова звездата беше наметнала кожено палто - и носеше под мишница

кученцето си Фози, с което кацна в София

Кадрите предизвикаха мигновена реакция от вицепрезидента на международната организация за защита на животните ПЕТА. Дан Матюс излезе с отворено писмо до Гага, в което припомня думите й, че мрази кожите и не носи такива. 

Фотогалерия: Голи в името на природата

Снимките ви напоследък в кожи от лисица и заек, както и с трупа на вълк, създават впечатление, че страдате от амнезия, упрекват я природозащитниците и питат: "Какво става? Дали стилистите ви лъжат, че това са изкуствени кожи, или става въпрос за обикновено лицемерие?".

Лейди Гага на плаката за филмовия си дебют в "Мачете убива" на реж. Робърт Родригес, който се очаква в кината догодина

"Носейки кожи в жегата, ставате уязвима за атаките ни, също както безмозъчната Ким Кардашиян. Бъдете така добра да ни съобщите дали бяхте искрена при онова изявление, или беше просто поза", се заключава в писмото - а заглавието намеква, че Гага може да се окаже обект на новата протестна кампания на ПЕТА през есента.

Да, истинско е и не забравяйте да укажете кой е дизайнерът му - Hermes,

отговори певицата в профила си в "Туитър", а снимките й от София бяха отразени подобаващо в таблоиди като "Дейли мейл".

Не всички обаче са възмутени от коженото й палто - според някои издания на кадрите от София певицата изглеждала "стилно" и "бляскаво".