Пастир на 27 години и две жени, които се удавиха в автомобилите си, са жертвите на поредните наводнения в страната

Бургас, един от най-добрите градове за живеене у нас тази година, е в траур този понеделник заради трите жертви на потопа в региона.

Недялка Танева (69 г.) и 21-годишната Камелия Желязкова са пътували по главния път към града от Созопол, когато автомобилите им са били пометени от огромно количество вода - резултат от проливния дъжд, чието количество в Бургас за по-малко от денонощие достигна 176 л/кв. м.

По време на водната стихия, около два часа след полунощ в петък срещу събота, на главния път са се преобърнали още няколко автомобила. Двама мъже - Николай Кирилов и Николай Градев - са спасили няколко човешки живота, като са изваждали давещи се хора от потопените автомобили.

Трета жертва - 27-годишен мъж, взеха придошлите води на река Ропотамо. Загиналият бил пастир и стоял с животните цяла вечер край брега. Спял е в микробус, който е открит завлечен в реката. Младежът още бил вътре, но без признаци на живот. Медицински екипи са констатирали смъртта, разказва ZonaBurgas.bg.

Виж още: Нови кошмарни наводнения в първия уикенд на септември

Заради загиналите община Бургас отмени събитията в понеделник, а флаговете на пл. "Атанас Сиреков", както и на входовете на града се спускат наполовина.

Един от кадрите, които показват колко дъждовна вода се е изляла в морето откъм рибарското селище Ченгене скеле и как е замътила залива. Снимка: Burgas.bg