Лидерът на "Воля" Веселин Марешки пък поиска хомосексуалистите и хората "с други зависимости" в парламента да се заявят

ПГ на "БСП за България" внася искане за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев за "системно превишаване на правата и системно неизпълнение на задълженията".

Това обяви председателят на Групата и на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, на който присъства цялата парламентарна група на левицата.

Днес внасяме изискваните подписи (една трета от народните представители) за оставка на г-н Главчев, който грубо нарушава Правилника за работа на Народното събрание, не си изпълнява задълженията и е проводник на езика на омразата, разделението и скандалите, които ПП ГЕРБ налагат в обществото, посочи Нинова.

Тя отбеляза, че парламентът не работи вече шеста седмица и има заседания от по 23 минути.

"Това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. В същото време законите, които ние внасяме, не се гледат нито в комисии, нито в зала, по това време ПП ГЕРБ чете декларации, пълни с омраза конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ", коментира Корнелия Нинова.

Виж още: В крайна сметка Марешки сам се отказва от имунитета си

Междувременно лидерът на "Воля" и депутат Веселин Марешки призова хомосексуалистите в парламента и всички депутати със зависимости да излязат и да се заявят, "за да се знае кой кой е и кой гласува законите на страната".

Изненадващото предложение Марешки направи от парламентарната трибуна, но така и не стана ясно кого визира. 

"Преди седмица подадохме декларация за конфликт на интереси и понеже много хора си позволиха да правят коментари кой има право да ходи тук или там, кой има право да представлява България. От името на нашата група ние призоваваме освен икономическия конфликт на интереси, да бъдат записани и хомосексуалните конфликти на интереси и тези, свързани с употребата на алкохол и злоупотреба с наркотични вещества. Няма да допусна откровен хомосексуалист да ми задава въпроси имам ли право да бъда някъде и не само аз, а всеки един нормален български гражданин. Всеки трябва да излезе явно да каже своите зависимости. Така ще се разбере кой защо гласува за определен закон", заяви Марешки. 

"Абсолютен цинизъм е такива хора да се подвизават във властта, а някои от тях и в Народното събрание, както и да имаме осъдени народни представители", допълни Веселин Марешки, при което председателят на парламента Димитър Главчев го помоли да не споменава имена. 

"Надявам се, както в декларацията на Антон Кутев, сами да се разпознаят или тихомълком да напуснат Народното събрание", отговори му Марешки.

В това време обаче всички депутати напуснаха залата, за да гласуват отчета на Комисията по досиетата на закрито заседание, като единствено Антон Кутев от "БСП за България" остана да слуша Марешки.

Източник: "Дарик"