Терминът къмпингуване тепърва трябва да бъде конкретизиран и да се въведат регулации

Премиерът Бойко Борисов разпореди на депутати от партията си да внесат поправка в Закона за туризма, която да отмени приетата забрана за къмпингуване по черноморските плажове, съобщават от пресцентъра на правителството.

Текстовете трябва да се разработят в най-кратки срокове и ще бъдат внесени в деловодството на парламента в сряда, става ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

На практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от Министерския съвет в края на декември миналата година.

От пресцентъра на правителството цитират премиера, който казва, че ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене на законопроекта.

Виж още: Искат да забранят и къмпингуването в планината

Той се обявява за установяване на правила и регулации, и споделя мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран.

По-рано днес Борислав Сандов от "Зелените", които бяха сред най-активните противници на забраната, съобщи, че предстоят промени в Закона за туризма, които ще отменят последното решение на депутатите. 

"Предстоят спешни действия за отмяна на забраната за къмпингуване. Започнало е съгласуване между институциите", сподели Сандов  на профила си във "Фейсбук".