Индийският екшън Dilwale (Човекът с голямото сърце) ще се снима това лято близо до Албена, съобщиха от ваканционното селище.

Боливудската знаменитост Шарух Хан, който е продуцент и изпълнява главната роля, потвърди, че през юли започват снимките на най-чакания индийски филм за 2015 г.

Dilwale (Човекът с голямото сърце) разполага с много голям бюджет и обещава да е най-зрелищният индийски екшън, правен до момента. Десетки локации - от нос Калиакра до полетата с рапица край Албена - стават декор за суперпродукцията.

Главната женска роля във филма се изпълнява от друга индийска суперзвезда - красивата Каджол, която е четвърто поколение актриса. Двамата заедно често биват определяни като най-романтичната екранна двойка в Боливуд.

Фотогалерия: Звезди на индийското кино

Последният съвместен филм на Шарух Хан и Каджол - "Казвам се Хан" (2010), е сред индийските ленти, постигнали с най-голям касов успех в световен мащаб.

Критиците очакват сниманият до Албена "Човекът с голямото сърце" да подобри и този рекорд. Интересът към филма още отсега е огромен и реализацията му точно в България е безспорен успех, коментират от курорта.

Шарух Хан е номиниран 15 пъти за най-добър актьор на Боливуд и е печелил престижното отличие шест пъти. Той е най-популярният извън родината си индийски актьор и един от най-богатите хора в Индия.

В последните години Хан постига множество успехи и като продуцент, а негови филми са били номинирани и за чуждоезичния "Оскар".

В Албена очакват да пристигне с екип от над 100 души, сред които и персоналният му готвач. Шарух Хан ще отседне в президентския апартамента на петзвездния хотел "Фламинго гранд". Актьорът лично избрал Албена за своя престой в България заради природата, спокойствието и обслужването.

Източник: Albena.bg