Премиерът се зарече, че ще намери начин парите да бъдат върнати пак към отряда

Премиерът Бойко Борисов обяви, че "съжалява горчиво" заради полета с "Aвиотряд 28" за откриването на трибуната на стадиона на Лудогорец. Той се зарече, че ще потърси начин парите за полета да бъдат върнати от заплати или по друг начин. Министър-председателят се включи в дебата "Деветте пътя към еврофондовете".

Горчиво съжаление

Премиерът заяви, че горчиво съжалява за това, че за 2900 лева му се е наложило да се обяснява. По думите му с присъствието си на откриването на трибуната е уважил и хората от Разград, а и са спестени 10 часа път. Той бе категоричен, че се търсят начини тези пари да бъдат върнати към авиоотряда, като ще се търси решение, което да не е популистко.

Борисов уточни, че целта на посещението му в Разград не е била само откриването на трибуната, защото в региона се правят около 30 църкви и се дават 68 милиона лева, но отказа да даде повече подробности.

Изчаква се решение за подпомагане на българския футбол

Бойко Борисов каза още, че от няколко седмици се работи за подпомагане на футбола в България. Забавянето е само защото се изчаквало ЦСКА да предложи работещо решение за изход от състоянието, в което се намира.

Премиерът коментира, че иска да помогне на Левски за козирка на стадиона и на Локомотив за тревно игрище, защото "играят на една нива с осветление". По негови думи помощ ще бъде оказана и на други футболни отбори.

Министър-председателят коментира и здравната реформа, като каза, че групата на ГЕРБ ще подкрепи предложенията на Москов, като единствената молба към здравния министър е да се среща с работодатели, синдикати, както това е направено при пенсионната реформа.

Източник: "Дарик"