"Кураж" тръгна по руския Първи канал в навечерието на 65-годишнината на естрадната прима, която се отбелязва днес. Героинята там обаче се нарича Гала...

Александър Стефанович бил женен за Ала Борисовна от 1977 до 1981-ва и твърди, че с нея не са се виждали от над 30 години. Тя беше ярък, но много кратък момент от моя живот, споделя режисьорът.

Днес на 69, той е създал филм не само за нея, но и за цялото десетилетие на 70-те, когато започва бляскавата й кариера. На екрана се разпознават действителни личности като Сергей Бондарчук, Вячеслав Зайцев, Сергей Михалков, Карен Шахназаров - а

самият режисьор играе себе си на зряла възраст

Главната героиня е младата и дръзка певица Гала, която прави първите си стъпки на сцената и скоро се превръща в примадона. Името на актрисата, която е избрана на кастинг измежду 500 кандидатки, обаче се пази в тайна. 

Образът е събирателен, твърди Стефанович. В миналото той снимал музикални филми за киностудията "Мосфилм" и музикални клипове; работил е с някои от най-големите имена в съветската поп и рокмузика.

Автор е и на няколко книги, сред които мемоарния роман "Кураж", пренесен на екрана в 12 епизода. Сериалът е сред най-високобюджетните в руския ефир, със снимки не само в цяла Русия, но и в европейски градове като Копенхаген, Хамбург, Амстердам, Брюксел, Париж.

Самата Алла също се е снимала в киното,

и то в автобиографични роли - като "Жената, която пее" (1978). Музикалната мелодрама е определяна като "филм бенефис" и й носи титлата "Актриса на годината" в анкетата на сп. "Советский екран". Там героинята й също носи друго име - Ана Стрелцова.

Руското издание на "Форбс" изчислява дохода й за миналата година на 2,5 млн. долара, което я поставя на 11-о място в звездния Топ 50, след като цяло десетилетие се е нареждала в челната петица. Списанието припомня също, че

първата си песен - "Робот", е записала на 16

за радиопредаването "Добро утро", а сред групите, с които й работила, са "Новый электрон", "Москвичи", "Веселые ребята" и "Ритм". Тиражът на албума й "Зеркало души" (1977) достига 10 млн., с преизданията му, а пет месеца след аварията в Чернобилската АЕЦ тя изнася там концерт за участниците в операцията по ликвидиране на последствията.

Не всички нейни начинания обаче й носят успех

- през 1997 г. тя се класира на 15-о място в песенния конкурс "Евровизия", парфюмът Alla и чипсът "АБ" минават в графата "бизнес провали", както и нейното "Радио Алла", което просъществува от 2007 до 2011 г. През февруари 2013 закрива и официалния си сайт - заради музикалните пирати, които провалят плановете й за нов албум.

2009-а е годината, когато прекратява концертната си дейност,

но не и преди да гастролира отново в България. Именно оттук, с победата на фестивала "Златният Орфей" през 1975 г., тръгва звездната й кариера - с песента на Емил Димитров "Арлекино".

Най-запомнящ се от бившите партньори на Пугачова е роденият във Варна Филип Киркоров, който е по-млад от нея с 18 години. Връзката им дава мощен тласък на кариерата му в Русия, където днес е сред най-именитите поппевци.

Популярният шоумен и водещ на руското "Стани богат" Максим Галкин (р. 1976) е нейният съпруг номер 5, с когото, чрез сурогатна майка, миналата година се сдобиха с близнаците Елизавета и Хари.

Ала Борисовна има и дъщеря от първия си брак - Кристина Орбакайте, която я е дарила с трима внуци. Най-големият от тях е Никита Пресняков, роден през 1991-ва. Той вече върви по стъпките на прочутата си баба, засега като участник в руската версия на "Като две капки вода" - "Точь в точь".