Съпругата на актьора Винс Вон беше облечена за церемонията от дизайнерката Антоанета Балабанова

Джорджо Армани, Валентино, Ели Сааб, Калвин Клайн, Гучи, Версаче, Прада, Стела Маккартни, Зухаир Мурад, Азедин Алая, Живанши - това са само част от имената на прочути дизайнери и модни къщи, чиито тоалети дефилираха по червения килим на "Оскарите" тази година.

Сред тях имаше и българка - Антоанета Балабанова. Нейна рокля носеше Кайла Уебър, която придружаваше на церемонията своя съпруг, актьора Винс Вон.

Фотогалерия: Червеният килим на наградите "Оскар 2017"

Приятно е това да се случи, защото това е някакъв връх на това, което правиш от 30 години, казва българската моделиерка пред Нова телевизия.

Тя напуска България преди 13 години и започва отново зад Океана, буквално от нулата. Нещата постепенно се подреждат, когато тя и приятелката й Галина Михалева отварят бутик в Аризона. Точно там пристига Кайла Уебър заедно със свекърва си, която е близка приятелка на Антоанета. 

"Кайла беше в бутика и купи четири рокли. Каза, че ще ги представи на червения килим. Каза, че е получила много комплименти за нея", споделя Антоанета.

Български рокли и преди са минавали по най-престижния червен килим - преди години Мария Новак придружава режисьора на "Ничия земя" Данис Танович в тоалет от Виргиния Здравкова, която година по-късно облича и нюйоркска кинокритичка, припомня Нова телевизия.

Винс Вон присъстваше на "Оскарите" като част от екипа на номинирания като филм на годината "Възражение по съвест", отличен с две статуетки. Кайла, която канадка е агент по недвижими имоти, е омъжена за актьора от 2010 г.

Винс Вон (вторият от ляво на дясно) в кадър от "Възражение по съвест" на Мел Гибсън