Кортни Гера снима страната ни в пилотния епизод на документалната си поредица "Глобалната ферма", с премиера на София филм фест

Глобалната ферма" на режисьора Андрю Феърбанк е пилотeн епизод от бъдеща поредица, в който фокусът е поставен върху България и показва как изглежда родината ни през погледа на една американка.

Като градски фермер от Лос Анджелис Кортни Гера проявява интерес към начините, по които се изхранват различните общества. В своето пътешествие, което започва от нашата страна, тя открива любопитни и вдъхновяващи истории за успеха, провала и всичко помежду им.  

Пъстрата и живописна природа на България играе главна роля във филма, докато Кортни се среща с местни фермери и производители, които продължават природосъобразните традиции.

Разказите на героите разкриват колко много усилия са необходими всеки ден за създаването на чиста храна и продукти. Често те са водени единствено от дълбоката си лична мотивация да съхранят наследството и традициите за екологично производство.

Същевременно филмът поставя все по-актуалния въпрос дали цената на индустриалното производство на храни не е доста по-висока от онова, което плащаме.

"Глобалната ферма", продуциран от Ярив Лернер ("Ню Бояна филм" и "Милениум филмс"), е с премиера в тематичната селекция "Ново българско документално кино" на София филм фест 2016 в кино "Люмиер" довечера, 16 март, от 20,30 ч.

След прожекцията публиката има възможност да се срещне с Кортни Гера, екипа и участниците във филма.

Източник: СФФ 2016