В сбиване 26-годишен тунизиец наръгал полски младеж, който се опитал да открадне 2 бутилки алкохол от ресторанта, в който тунизиеца работел

Размирици в Полша, след като чужденец уби местен младеж. Стотици изпочупиха дюнерджийница в град Елк, в която работел заподозреният, съобщава Нова телевизия.

В новогодишната нощ 21-годишният поляк Даниел и негов приятел влизат в "Принс кебап", където взимат две бутилки алкохол, без да ги платят. 26-годишният готвач от Тунис ги подгонил. Пред ресторанта те се сбили, като в борбата чужденецът наръгал с ножа си едно от момчетата. Приятелят на пострадалия хвърлил няколко бомбички по заведението, а след това избягал.

Наръганото момче починало от раната, което предизвикало на свой ред вълна от недоволство сред местните, които се събрали на протест пред ресторанта, като палят свещи в памет на загиналия.

Протестът обаче прераснал в размирици, след като някой започнал да хвърля запалителни бомбички и камъни, счупил прозорците на ресторанта. Крещели и антиимигрантски лозунги. Жандармерията, пристигнала да въдвори ред, също била атакувана с камъни.

Полицаите обаче обградили мястото и не допуснали множеството до ресторанта. Двама полицаи са пострадали леко.

Арестувани са общо 28 души на възраст между 17 и 50 години и са обвинени в нарушаване на обществения ред и унищожаване на чужда собственост. Голяма част от задържаните били под въздействието на алкохол.

Прокуратурата заяви, че тунизиецът е направил самопризнание. Той може да бъде осъден на доживотен затвор, ако бъде признат за виновен в убийство.

Източник: Нова телевизия