Бързото пристигане на автомобилите и отличното познаване на маршрутите са сред ключовите предимства на мобилната услуга за платен превоз

Най-предпочитаната услуга за превоз сред активните онлайн българи е мобилното приложение TaxiMe, сочи проучване. Допитването е проведено сред участниците на един от най-големите дигитални форуми у нас и покрива показатели, по които се сравняват услугите на двете компании. То обхваща 108 респонденти.

TaxiMe vs Uber

Сред основните предимства на услугата са надеждността и отличното познаване на маршрутите в града. По тези два показателя TaxiMe получава съответно 4,59 и 4,53 точки, като при първия критерии оценката е с над 35% по-висока от тази на световната компания Uber, a при втория близо 50%.

Оценката на бързината за пристигане на автомобилите при TaxiMe е с 25% по-висока от тази на Uber, а при възможността за плащане с карта приложението Uber води с около 30%.

Любезността на шофьорите е фактор, в който двете компании постигат почти еднаква оценка (разликата е само 0,1 пункт), а крайната цена съвпада с очакванията на потребителите в по-голяма степен също при TaxiMe.

За TaxiMe

TaxiMe e мобилно приложение, което предоставя бърз достъп до подбрани таксиметрови шофьори в града. Компанията е един от най-успешните български стартап проекти. Тя предоставя услуга, която позволява бързо и сигурно придвижване с такси в града, а най-характерно за услугата е, че TaxiMe работи само със специално подбрани таксиметрови шофьори от всички централи.

Услугата е лесно достъпна от безплатното мобилно приложение на TaxiMe за iOS и Android. Приложението предлага поръчване на подбрани таксиметрови шофьори без разговори с диспечер. 

От своя смартфон клиентите виждат в реално време позицията на шофьора, името му, модела и регистрацията на колата, приблизителна цена на пътуването и време за пристигане.

В момента TaxiMe приложението е активно в София, но се очаква много скоро да заработи в още един български град.

Източник: Bulevard.bg