По случая в софийската Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, като се работи по всички възможни версии за възникване на инцидента

Верижна катастрофа с 51 превозни средства, 10 от които тежкотоварни, и трима загинали стана на автомагистрала "Тракия", в тунела Витиня, в обедните часове, около 12,30 ч.

Спасителните екипи са транспортирали до различни болнични заведения 13 души в тежко състояние: 9-годишно момиче, седем жени и петима мъже, един от които е с опасност за живота. Трима от тях са шофьори, на които са взети кръвни проби за химически анализ.

По случая в софийската Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, като се работи по всички възможни версии за възникване на катастрофата.

Вероятните причини за инцидента са несъобразена скорост и неспазване на дистанция, коментира главният секретар на МВР Георги Костов. Полицейски служители от столичната дирекция и девет пожарни екипа оказваха цял ден съдействие на хората, попаднали във верижната катастрофа, и вадеха засегнатите возила от тунела. 

До вечерта движението в посока София бе възстановено, а в посока Варна леките автомобили все още се пренасочваха по път I-1 София-Ботевград, който започва от пътен възел "Жерково". За тежкотоварни МПС се препоръчваше като обходен маршрут път I-6 София-Бургас (Подбалканския път).

Още кадри от инцидента и свидетелства на очевидци в първия репортаж на Нова телевизия от мястото на инцидента:

Снимка: Botevgrad.com

Източник: Пресцентър МВР