Какво може да ти даде отделянето от дома?

Яра Коелю е португалка, мечтателка и пътешественичка по душа. В сайта за пътувания MyDestination тя публикува статия за това как пътуването е променило живота ѝ. Ето какво ни разказва младото момиче:

Когато бях на 18 години, точно след завършването на гимназията, имах непреодолимото желание да пътувам. Бях млада, без опит, но изпълнена с надежди и мечти за далечни дестинации. Поех инициативата да отида при едно семейство в Лондон и от този ден нататък никога не спрях да пътувам. Ще ви разкажа за четири неща, които пътуването ми помогна да променя в моя живот.

1. Станах независима и преодолях страховете си

Страхувах се да пътувам в други страни, да живея с чужди семейства и да трябва да възприемам различна култура. Както и да е, знаех, че остана ли вкъщи, никога няма да разбера колко бих могла да постигна. Не желаех да бъда традиционен турист, исках да вдишам от всяка култура и да попия всичко по пътя си. Фактът, че почти нямах пари, ме накара да намеря творчески начини да стана финансово независима и да продължа да пътувам.

След като преоткрих Великобритания, се преместих в САЩ и живях с местно семейство. Имах достатъчно късмет да успея да видя целия спектър на американската среда - от небостъргачите на Манхатън до топлата вода на Флорида и снежната зима в Пенсилвания. Визовото ми ограничение обаче ме върна обратно в Европа.

2. Срещнах любовта си

Срещнах любовта си през един слънчев и топъл следобед. Той беше полско-немски пътешественик, който минаваше през Лисабон да запише с групата си новия им албум. Бях чувала, че лятната любов съществува, но в моя случай споделяме приключения вече 13 години. Да, възможно е да намериш любовта, докато пътуваш и аз съм живо доказателство за това. Пропътувахме почти цяла Европа заедно, брахме грозде във Франция, ядохме пица в Италия, хванахме тен в Гърция, живяхме заедно в Испания. Пътуването е за да споделяш прекрасни моменти, да израснеш като човек, а какво по-добро от това да го правиш с човека, когото обичаш?

3. Имам приятели от цял свят

Когато пътешестваш много като мен, можеш да имаш приятели по всички краища на планетата, от всякакъв произход и култура. Това ти разтваря хоризонт към прекрасната пъстрота на този свят, но най-вече ти показва колко си приличаме всички.

4. Пътуването ми помогна да оценя дома си

Пренасянето в други реалности по време на пътешествие често ни кара да поразмишляваме за всички добри неща, които сме оставили у дома. Виждаме света от друга перспектива и по много начини, което ни помага да оценим собствената си култура и качество на живот. Това е един от най-важните уроци за живота, които съм научавала по време на път - и е нещо, което винаги ще ценя.

Източник: Bulevard.bg