Няколко демистификации, предложени от Марк Черноф, човек, на чиято визитка пише "лайф-хакер"

В живота се натъкваме на множество готови истини. Повтаряни дълго, те формират нашия фонд от погрешни вярвания. Понякога обаче се оказва, че не са свещени истини, изковани върху гранит. Случило се в някой зимен ден като пораснали да излезете без шапка и не сте се разболяли тутакси, както ви е казвала майка ви.

Други убеждения обаче, са по-устойчиви. Живеем по правилата, които сме възприели и се питаме какво не е наред? Вероятно затова съвременният свят роди професии като "жизнен треньор" и "лайф-консултант". Ето няколко демистификации, предложени от Марк Черноф, човек, на чиято визитка пише "лайф-хакер".

Виж още: Какво да правим, когато член от семейството "ни пие кръвчицата"

Лъжа номер 1: Сам значи самотен

"Сам" невинаги значи самотен и "връзка" невинаги означава щастие. Да си сам никога не причинява такива вреди като това да си в грешната връзка. Ако нещата с партньора ви не вървят, направете пауза и отделете време на една специална личност - това сте вие. Дайте си сметка за собствената си стойност и следващия път, когато се озовете в потъваща връзка, ще бъдете подготвени да отплувате безопасно.

Nauchete se da tsenite malkite momenti na radost

Лъжа номер 2: Щастието идва, когато имаш всичко

Да си щастлив, не означава, че не желаеш нищо повече. Ознавача, че си благодарен за това, което имаш и търпелив за онова, което предстои. Понякога сме толкова заети в гоненето на нещо голямо, че пропускаме онези малки моменти, които носят магията в живота.  

Лъжа номер 3: Болката е нещо, което се вижда

Никога не подценявайте страданието на другите, защото - да бъдем честни - всеки страда. Някои хора просто по-добре го прикриват. Никога не знаете какво се случва зад затворените врати.

Да съдим другите е ненужна загуба на време и енергия. Ако имате време, за да съдите другите, значи разполагате с твърде много незаето време. Вземете се в ръце и направете нещо стойностно.

Лъжа номер 4: Животът трябва да тече по определен начин

Онова, което ни наранява най-много, са собствените ни мисли. Да започнем да се доверяваме повече на чувствата си и да се отнасяме към тях честно може да е много оздравително. Ние имаме свободата да решим как да приемем онова, което ни се случва.

Избавете се от мислите как би трябвало да изглежда живота ви, прегърнете истинския живот и начина, по който той се опитва да стигне до вас. Променете това, което можете да промените, и променете мислите си за онова, което няма как да промените.

Malko kreativnost ne vredi

Лъжа номер 5: Вие трябва да сте определен тип

Когато спрете да се сравнявате с други версии на себе си, реални или измислени и с други хора - реални или измислени, тогава ще постигнете вътрешен мир, реален, не измислен.

Лъжа номер 6: Само привилигировани едниници имат способността да изживеят вълнуващ живот

Ако всяка сутрин се събуждате и си казвате "Днес ще бъде един прекрасен ден" и всеки следобед си казвате "Днес е един страхотен ден", и всяка вечер преди заспиване си мислите: "Днес беше страхотен ден", тогава един ден след много луни, ще погледнете назад с усмивка и ще си кажете: "Да, аз живях наистина забележителен живот".

Лъжа номер 7: Трудностите не са необходими

Понякога нещата трябва наистина да се объркат, преди да се оправят. Понякога трябва да пуснете погрешните хора да си отидат, за да дойдат точните хора. Понякога трябва да знаете какво е да си слаб, за да можете да разберете какво наистина значи да си силен. Понякога трябва да си  пречупен, за да разбереш, че не си прекършен. Понякога се налага да се срещнеш с много хора, които харесваш, за да стигнеш до този, когото обичаш. Понякога даже трябва да отвърнеш с добро на лошия, знаейки, че накрая това ще бъде важен житейски опит.

Universalna ilyustratsiya

Лъжа номер 8: В действителност силните хора са тези, които са изпитали болка, приели са я, поучили са се от нея и са я надмогнали.

Всъщност ви трябва само малко време насаме с вас, за да пролеете сълзите си, да се съберете и отново да излезете на ринга, за да се биете както никога преди.

Лъжа номер 9: Можете да заблуждавате

Обичайте преди да кажете: "Обичам те", бъдете благодарни, преди да кажете: Благодаря ти". Почувствайте унижението, преди да изречете: "Съжалявам", усетете прошката, преди да изречете "Прощавам". Ако го чувствате, многото думи са излишни, а връзката ви с другите е цяла.

Лъжа номер 10: Мечтите са загуба на време

Най-ценното е невидимо за очите. Понякога ние можем да видим само малка част от онова, което е възможно. Въображението има силата да надзърне в това, което е под повърхността - да види онова, което е важно и невидимо за очите. Някъде нещо невероятно само чака да бъде намерено, вие трябва да имате единствено големи мечти, за да го откриете.

Източник: LinkedIn