Voicer е първият мобилен глас за България, който се таксува с точност до секундата

Мобилният телекомуникационен оператор "Макс" вече предлага и гласови услуги. Компанията представи първото за страната мобилно решение за пренос на глас през мобилен интернет и с български мобилен номер.

Voicer е софтуерно приложение за гласови услуги, видео и текстови съобщения през супербързата 4G LTE мрежа на оператора, както и през другите налични интернет връзки - 3G и WiFi.

Предплатената гласова услуга Voicer е достъпна на смартфони или таблети с Android и Apple iOS. Приложението се използва с номер от номерационния план на "Макс" (започващ с +359 999) или с пренесен номер от друг български оператор. През Voicer може да се звъни на всички мобилни и фиксирани номера у нас - и всеки телефон в страната може да избира номерата на "Макс".

Voicer не е обвързан с дългосрочен договор или месечни такси, стартовият пакет е напълно достатъчен за осъществяване на разговори и може да се презарежда по всяко време. Първоначалният пакет включва 5 лв. за разговори и бонус 1000 MB интернет трафик на максимална скорост.

Разговорите в мрежата на Voicer са неограничени, а цената към всички мобилни и фиксирани мрежи в България е 0,05 лв./мин. Нещо повече - всички обаждания се отчитат на секунда, което прави услугата по-прозрачна и намалява средната цена за разговор. След изтичане на включените минути за разговори или интернет трафика, услугата може да се презарежда с няколко различни пакета.

В допълнение към стандартните гласови възможности, потребителите в мрежата на Voicer могат да комуникират неограничено помежду си чрез видеоразговори, онлайн чат с текст, изпращане на снимки, видео и записани съобщения. Приложението може да се инсталира на до пет крайни устройства от един потребител (с един номер), независимо от вида на интернет връзката - 4G, WiFi или 3G. Налично е в Google Play Store и Apple App Store.

"Изключително сме щастливи от този важен момент за нашето развитие, както и от прогреса на пазара като цяло. Осигуряваме първата на пазара иновативна услуга с мобилен номер за интернет пренос на глас, видео и текст, чрез нашите технологични възможности. Предлагаме нещо, което никой друг мобилен оператор не прави - обаждания, таксувани на секунда, от първата секунда, като по този начин осигуряваме прозрачно и справедливо отношение към всеки клиент", коментира изпълнителният директор на "Макс" Нейчо Величков.

"Макс" е мобилен оператор от ново поколение, който предлага гласови и високоскоростни мобилни интернет услуги. Първата търговски достъпна 4G LTE мрежа включва 34 от най-големите градове и курорти в страната, покривайки около 60% от градското население.

Източник: Макс