Черно-белият ням филм, фаворит за "Оскарите", вдъхнови дори създателите на "Ледена епоха" - които готвят за лятото четвърта част от хитовата анимация

Годината на "Артистът" по-късно със сигурност ще се трансформира в годината на "Ледена епоха-4". Поредният филм от хитовата поредица излиза това лято с дата 13 юли и подзаглавие "Континентален дрейф".

Дотогава има доста време, а покрай сезона на наградите, в който "Артистът" триумфира на всевъзможни церемонии не само в САЩ, но и в Европа, ретро вълната превзе и анимацията.

Така се появи "Скратистът" - катерицата Скрат, може би най-популярният поддържащ персонаж в жанра, сега в ролята на Джордж Валентин (игран иначе от Жан Дюжарден).


Първият тийзър на "Континентален дрейф" ни показваше Скрат и поредното преследване на жълъда, което в крайна сметка води до разделяне на земния материк на няколко континента. 

Този месец излезе и продължението му, а там се появяват и страховитите пирати, - предвождани от гигантопитека Капитан Гът, - които държат в плен нашите герои.

Преди да попадне на кораба им обаче Скрат ще трябва да се гмурне до дълбините на океана...


За глас на пиратския капитан бил ангажиран Джеръми Ренър ("Наследството на Борн", "Войната е опиат"), но графикът му се оказала твърде наситен.

Така ролята отишла при малкия човек Питър Динклидж, който наскоро взе "Златен глобус" за поддържащ актьор в телевизията - заради участието си в "Игра на тронове".

Третата "Ледена епоха" - "Зората на динозаврите", се появи на 3D през лято 2009 и подобри касовия рекорд на "Титаник" у нас.

Подробности по филм 4

Континенталният дрейф, предизвикан от Скрат, ще доведе дотам ленивецът Сид да намери семейството си, а саблезъбият тигър Диего - любовта в лицето на саблезъба пиратка (озвучавана от Дженифър Лопес).

В "най-голямото им приключение досега", както обещават създателите на филма, с тях е и мамутът Мани. А пиратският екипаж, в който има дори праисторически заек, ще се опита да им попречи да се приберат у дома.

Но нека си припомним страхотния първи тийзър за филма - с катаклизма, от който ще започне всичко...