Година и половина след като спечели първия български X-Factor, Рафи победи в премиерното издание на друг риалити формат у нас - "Като две капки вода" / Your Face Sounds Familiar

Рафи Бохосян постигна четири седмични победи в 11-те предишни епизода, а на финала спечели лек автомобил "Нисан Juke".

Ключов за успеха му се оказа неговият личен избор за последната имитация. Вместо да бъде Дони, 20-годишният бургазлия осъществи детската си мечта да се превърне в Лучано Павароти, като, макар и болен, изпя емблематичната за тенора Nessun dorma ("Никой да не спи") - арията на Калаф от операта "Турандот" на Джакомо Пучини.

Гримьорите на шоуто преобразили младия певец в Павароти за рекордно кратко време - само час, вместо обичайните четири часа, тъй като му се наложило да иде на лекар, за да си върне гласа.

Рафи, който единствен от участниците не е актьор, бе отличен и за най-добро сценично поведение - за имитацията на Роби Уилямс от клипа му Let Me Entertain You.

Специални награди имаше и за останалите звезди от близо тримесечното шоу по Нова телевизия. Второто място донесе на Милица Гладнишка ангажимент като гост-звезда в журито на следващия сезон, а отделно пеещата актриса бе обявена за "Мис Усмивка".

За финала тя бе избрала да бъде Бийонсе, като първо изпя баладата Listen, а след това подхвана и хита Single Ladies, с емблематичната му хореография.

Приза за най-добра трансформация отнесе Стефан Рядков за превъплъщението си в Луис Армстронг, с което постигна първата от двете си седмични победи.

Фотогалерия: Още световни звезди в "Като две капки вода"

Трети в зрителското гласуване остана Станимир Гъмов, който изпя "Ню Йорк, Ню Йорк" на Франк Синатра), акомпаниран на пианото от самия Маги Халваджиян.

Актьорът, който се превърна в любимец на публиката, без да е спечелил нито една седмична победа, бе провъзгласен за "Мистър Атракция" и не пропусна да покани зрителите да го гледат на сцената на Столичния куклен театър.

Четвъртата в класирането Албена Михова (като Пинк) и Алексей Кожухаров получиха титлите "Мис и Мистър Хамелеон", Диана Любенова стана "Мис Еволюция", а Мария Игнатова - "Мис Бленда".

Фотогалерия: "Като две капки вода" - първите звезди в шоуто

Албена Михова излезе на сцената като в клипа на Пинк So What - на АТВ, но возена от водещия Димитър Рачков

На финала в дуети се изявиха и четиримата отпаднали от състезанието - Алекс-Мария като Джон Траволта и Оливия Нютън-Джон от мюзикъла "Брилянтин" и Стефан-Диана като дует "Ритон" с песента им "Джалма".

Завършекът на тричасовия лайв бе отново с българска песен - "Оставаме" от филма "Оркестър без име", изпълнена на сцената от всички участници, като своеобразен анонс за втори сезон на "Като две капки вода".

Фотогалерия: БГ звездите в "Като две капки вода"