Криминалето от Агата Кристи се играе и у нас, а в Лондон е сред забележителностите на града като най-старата театрална постановка

Да не разкривате какъв е финалът - за това ще ви помолят в лондонския театър "Сейнт Мартинс", ако отидете да гледате "Капан за мишки" там.

Представлението се играе вече 60 години - разбира се, с различни актьори, - и няма как да разберете кой е убиецът, ако не видите развръзката лично (или не прочетете статията за The Mousetrap в "Уикипедия").

Пиесата с криминален сюжет е създадена по разказ, който така и не е публикуван в Англия, а филмова екранизация може да се заснеме едва половин година, след като постановката бъде свалена от афиша.

От 25 ноември 1952 г. насам "Капан за мишки" е играна на Уест Енд близо 25 хиляди пъти, а по случай диамантения си юбилей предприема наесен и турне из Великобритания.

В театър "Сейнт Мартинс" (The-Mousetrap.co.uk) вечерни спектакли има от понеделник до събота, а дневни - в следобедните часове на вторник и събота.

У нас може да я гледате за пореден път довечера, 10 юли, театър "Възраждане" (TheatreVazrajdane.bg), където е поставена от Бина Харалампиева с участието на Стоянка Мутафова, Стефан Мавродиев, Христо Ботев, Даниел Цочев, Мариана Жикич, Татяна Захова, Роберт Янакиев, Анатоли Лазаров, Свежен Младенов.