Мотосъбор съпътства рокфестивала от 13 до 15 юли

Тази година на сцената излизат Глен Хюз, Майкъл Шенкер, Stryper, Dokken, Big Noize със Себастиан Бах, Lizzy Borden, Rhapsody of Fire и Kamelot плюс българските групи "Ахат", "Б.Т.Р.", "Ренегат", "Команда 5" и D2 със стария си фронтмен Дичо.

Хедлайнер в първия ден са супергрупата Dio Disciples, които на 10 юли отбелязаха 70-годишнината от рождението на Рони Джеймс Дио, като поднесоха цветя на паметника му. в Каварна.

В състава й са вокалистите Тим Рипър (Judas Priest) и Тоби Джепсън (Little Angels), Саймън Райт (ударни), китаристът Крейг Голди, басистът Руди Сарзо и Скот Уорън на клавишните, а за някои от парчетата към тях ще се присъединят гост-музикантите Дъг Олдрич (Dio, WhiteSnake) и Вини Апис (Black Sabbath, Dio, Heaven & Hell).

В паралелната програма на фестивала

е тридневното Bike Party. За притежателите на мотори и билети има безплатен паркинг и къмпинг плюс денонощен бар с тежка музика и бира.

Мотосъборът включва специализирани забавления за байкърите и зрелища за публиката - организирани игри, демонстрации, конкурси, томболи.

Къмпингът

За първи път на "Каварна рок" е обособена и къмпинг зона, непосредствено до стадион "Калиакра", с осигурени денонощно осветление, храна, напитки, тоалетни и душове - безплатно за всички притежатели на билети.

Meet and Greet с изпълнителите

Всички фенове на фестивала ще могат да се запознаят, да получат автограф, да се снимат и да поговорят с любимите си групи. Графикът за срещите ще се обявява в сайта Kavarna-Rock.com, във "Фейсбук" страницата, както и на място - в зоната на фестивала.

За най-запалените ще се предлагат сувенири и музика на всяка група, както и специална дизайнерска серия рокаксесоари от Kavarna Rock.