Приложението за смартфон помага на децата да учат арабски, като към всяка буква от азбуката има картинка на различно оръжие

Новите технологии, смартфоните и приложенията за тях променят света в множество аспекти. Един от тях е образованието. Вече съществуват множество приложения, които помагат на децата да учат различни предмети, чужди езици и т.н.

Но тъй като технологиите са само средство, то може да бъде използвано от всички, включително и екстремистите. 

"Ислямска държава", която е известна със силната си онлайн активност и сериозна употреба на новите технологии в пропагандната си машина, сега вече има и собствено мобилно приложение за деца.

Виж още: Най-малкият талибан в света

Джихадистите са публикували приложение за смартфони с операционна система "Андроид", което помага на децата да учат арабската азбука.

Съдейки се по скрийншотовете, публикувани от екстремистите, всяка буква е съпроводена от съответстваща илюстрация. Ако детето натисне една от буквите ще види образа на пушка, за друга буква е нарисуван танк. В приложението могат да се изслушат и съответстващи на тематиката детски песни.

По-рано "Ислямска държава" публикува друго приложение, с което джихадистите да следят последните новини на организацията.

Виж още: Само на 6, но знаят как да убиват

Източник: Агенция "Фокус"