От технологичния гигант са насрочили пресконференция за 9 септември

Феновете на "Епъл" и iPhone могат да притаят дъх, защото технологичният гигант вече обяви вероятна дата за представяне на следващото поколение iPhone.

На 9 септември компанията е насрочила специална пресконференция за медиите, на която се очаква продуктът ще бъде презентиран, пише изданието Re/Code.

От "Епъл" все още пазят в тайна какво ще се случи на 9 септември и каква ще бъде тематиката на събитието, но според анализаторите именно тогава компанията ще представи на света новото поколение iPhone. В полза на това предположение е и фактът, че новите модели от марката излизат през септември.

На пресконференцията се очаква да бъдат представени две версии на смартфона, като основната разлика между тях ще бъде в големината на дисплея. По неофициална информация той ще се предлага с 4.7-инчов и 5.5-инчов диагонал. Смартфонът ще разчита на нов 64-битов процесор А8.

Виж още: "Епъл" с рекордни поръчки за новия iPhone

Новото поколение от популярната марка смартфони ще предлага допълнителни функции и възможности. Телефонът ще разполага с допълнителни приложения за здраве, умни домове и др.

"Епъл" ще организира и второ събитие, вероятно през октомври, на което се очаква да представи обновеното поколение на iPad. Възможно е на някое от двете събития компанията да представи и умния си часовник iWatch.

Виж още: "Епъл" официално купиха компанията на Д-р Дре