В нашите курорти изкарването може да излезе най-тънко на туристите

България е най-евтината дестинация за лятна почивка в Европа. Това показва класация на британската пощенска служба, цитирана от "Дейли мейл". Списъкът е съставен въз основа на данните от въображаема кошница с типични за ваканцията покупки.

Най-евтини в Европа

"България може и да не е най-популярното място, което ви идва на ума за лятна почивка, но това може да се промени, след като тя бе обявена за най-евтина дестинация в Европа", пише изданието.

Родните курорти предлагат най-ниски цени за храна навън, чаша кафе и други необходими неща като слънцезащитен крем и безалкохолна напитка, показват резултатите от проучаването "Барометър за цените на почивките", което пощенската служба изготвя всяка година.

"Най-популярният курорт на България Слънчев бряг е пълно копие на тези в Испания и Гърция. Той е един от 13 горещи точки в Европа, където вашите пари ще имат по-голяма стойност това лято, до голяма степен благодарение на най-ниско ниво на валутните курсове и по-високата инфлация в някои страни," пише изданието.

Кошницата

Въображаемата кошница с десет основни продукта за почивка в България струва 37,39 лири стерлинги, което е с 13,6% по-малко от миналата година. България е най-евтината дестинация за сутрешно кафе, хубава вечеря или студен коктейл.

Второто място в класацията заема Алгарв в Португалия с кошница на стойност 44,02 лири, измествайки испанския курорт Коста дел Сол. В Турция стойността на кошницата се е увеличила с 21,4% спрямо миналата година до 65,70 лири стерлинги.

Източник: "Дейли мейл"