Основателят и собственик на ZuluTrade Леон Йохай в интервю за Bulevard.bg

Леон Йохай е гръцки предприемач, известен с редицата си онлайн платформи за онлайн форкес търговия. Сайтът ZuluTrade, на който Йохай е собственик и основател, предоставя възможност игра на борсата, без човек действително да има нужното образование и познания. Просто започваш да копираш поведението на някой известен брокер и да участваш в същите сделки, които прави той с пропорционални на неговите вложения. За самата платформа и за нейните плюсове Йохай говори пред Bulevard.bg.

- Какво всъщност представлява ZuluTrade?

- ZuluTrade успешно запълва празнината между ценната информация от пазара и реалното участие на пазара. Това става чрез преобразуване на дадена сделка, осъществена от някои от най-талантливите брокери по света, в крайна услуга, която може бързо да изпълни теза сделка. 

Основната концепция на ZuluTrade е да свързва брокери, които да обменят познания с всяка търговска платформа на глобално ниво. Допълнително, най-сериозната полза е, че потребителите могат лесно да изпълняват сделките по същия начин като различните брокери.

- Как дойде идеята за създаването на ZuluTrade?

- Идеята ми дойде, още когато търгувах на "Форекс" пазарите, време, когато обмяната на валута се извършваше само чрез персонално банкиране. Търговията на "Форекс" е изключително за специалисти и така изплува и идеята за ZuluTrade, като иновативен подход, който едновременно опростява и дава лесен и разбираем достъп на широката общественост до пазара. 

Вярвам, че автотрейдинг услугите следва да имат за цел включването на напредналите технологии за управление на риска, които да гарантират финансовото благосъстояние на техните потребители. В същото време тези услуги са представени по възможно най-лесния за достъп и разбиране начин. По тези причини през 2007 г. беше създаден ZuluTrade – за да подсигури нуждите на пазара от уеб-базирана платформа, която да проверява работата на брокерите на глобално ниво и същевременно да им позволява да споделят познанията си с тези, които искат да копират продажбената им стратегия.

- ZuluTrade се рекламира с това, че предлага защита за парите на клиентите си. Какви по-точно са тези мерки за защита?

- Както е широко известно, сошълтрейдингът е алтернативен начин за търговия и инвестиране. Терминът може да звучи идейно и модерно, но на практика изисква сериозно управление на парите и високи рискове. Важен аспект на автотрейдинга, на който се обръща незаслужено малко внимание, е броят на достъпните за клиентите полезните филтри и настройки, които помагат за управлението на портфолиото на профила им. По този начин потребителите на ZuluTrade не са ограничени само до копиране на нечие търговско поведение. 

ZuluGuard е един от основните инструменти за защита на клиентите, направен специално за нуждите на потребителите. Този инструмент действа като защитна мрежа за парите на тези, които следват даден брокер, по време на сделка, като измерват три главни аспекта – капитал, единична продажба и максимална защита при отворена търговия. Тази мярка е пряко свързана с Индикатора за измерване на рискове (Risk Meter Bar), който спрямо портфолиото на всеки един брокер измерва и изразява в проценти размерите на риска за капитала на клиента.

 Допълнителните филтри съдържат команди за спиране на операцията при достигане на определен лимит; вземане на печалба или спиране при загуба (потребителят сам конфигурира приложението, за да предотврати изпълнението на сигналите от брокера, който следвате); потребителски настройки, които слагат лимит на броя отворени позиции; инвестираните суми за брокер; както и дори персонални настройки за специфични брокерски инструменти.

Платформата също така осигурява възможности да се повиши автотрейдинг опита на потребителите, както и тяхната търговска гъвкавост.

Всички тези функции са извлечени от изискванията на нашите клиенти, както и от обратната връзка, получена през целия ни опит през годините в сферта на автотрейдинга. Конкретната цел на ZuluTrade е да осигури практически инструменти, които не само ще удовлетворят очакванията на обиграните търговци, но също така ще повишат гъвкавостта на потребителите, като им бъде позволено да действат по лична преценка със собствената си автотрейдинг стратегия. 

В заключение, тези функции осигуряват на последователите допълнителни нива на защита и ги подпомага при осъществяване на пълен контрол върху техните автотрейдинг сметки.

- Как човек може да избере даден брокер, когото да последва?

- Едно от големите подобрения, които автотрейдинг услугите предоставиха на "Форекс" индустрията, е, че те сумират и представят търговските сигнали на хиляди брокери. По този начин талантливите изпъкват в надпреварата, където мошениците отпадат. За потребителите обаче приключението на успешната игра на борсата не свършва тук. 

Погрешна обща представа на някои автотрейдинг потребители е, че когато открият такава услуга, единственото, което трябва да направят, е да последват сделките на топ брокерите от върха на ранглистата и това ще им осигури успешна игра на борсата. 

Вместо това потребителите би трябвало да опитат да потърсят брокери, които не само са успешни, но имат и свой собствен търговски стил. За тази цел, в автотрейдинг услугите са включени множество функции, които позволяват на потребителите да открият правилния търговец за техния профил. Трябва да уточним, че тези характеристики помагат и не са заместител на усилието, което потребителят трябва да отделя, за да управлява своите финансови активи

- Печелят ли брокерите от това, че потребителите ви копират сделките им?

- ZuluTrade предлага схема за конкурентно обезщетение, тясно свързано с успеха на сделките, които брокерите постигат. Колкото по-добре се представя един брокер, толкова повече нарастват и неговите последователи. Заедно това се подобрява и разпознаването му в класацията и се повишава генерираната комисионна. Така и търговците имат силен стимул да предоставят на крайния потребител изключително представяне.

- Какви са основните съвети, които можете да дадете на хората, които все още не са запознати със ZuluTrade?

- Разбира се, подобно на всеки друг финансов продукт, препоръчвам на потребителите да си направят първо демо профил, за да видят на практика дали подобна търговска платформа отговаря на техните инвестиционни изисквания. Също така те внимателно трябва да подберат ливъридж условията си, както и правилния брокер, който ще пасне на склонността им за поемане на рискове.

- Можем ли да кажем, че световната икономическа криза вече е отминала или в някои сектори все още изпитват затруднения?

- Светът все още изпитва значителни икономически сътресения във всичките сектори на икономиката. Вярвам, че има все още много трудности, които тепърва ще изникват на хоризонта.
2 Коментара

  1. Small b366fdccf2599037dbedf5a34492505e57f66bd609965403d0ca905f0fca29f0 killersmile

    Great post i love it keep posting more! https://fencinggreshamoregon.com

  2. Small b366fdccf2599037dbedf5a34492505e57f66bd609965403d0ca905f0fca29f0 Анонимен

    https://bg.zulutrade.com/trader/277678
    Ако желаете погледнете, сметката.Наистина ме е грижа за хората, инвестиращи пари в системата.Сигурно управление на средствата и висока доходност!