Според хакерската групировка войната на Корейския полуостров е неизбежна, а последствията от нея ще са опустошителни за света и в природен, и в икономически план

"Анонимните" - международно общество на хакери и хактивисти, разпространиха видео, с което призовават хората по света да се подготвят за Трета световна война, пише "Индипендънт".

В шестминутното видео, публикувано от "Анонимните", се предупреждава, че са налице всички признаци за предстоящата война на Корейския полуостров. 

Гледайте как всяка страна придвижва стратегически парчета на място, се казва в съобщението на организацията. 

"За разлика от миналите световни войни обаче, макар че ще има наземни войски, битката вероятно ще бъде жестока, брутална и бърза. Тя също така ще бъде глобално опустошителна, както на екологично, така и на икономическо ниво", твърдят "Анонимните".

Видео: Има ли реална опасност за света от ядрената програма на Северна Корея?

Според тях тестът миналата седмица на междуконтинентална балистична ракета "Минитмън 3" от страна на САЩ, съчетан с неотдавнашно предупреждение на японски служители към гражданите да се подготвят за евентуална ядрена атака, са в крайна сметка доказателство за конфликт между САЩ и Северна Корея. 

Това е реална война с реални глобални последствия, твърди групата.

"Анонимните", които са определяни като глобална мрежа от хакери, имат намерение да разпространят "факти, които правителството не желае да знаете". Групата твърди, че САЩ и Южна Корея работят заедно за запазване на мира в региона, заедно с Китай и Филипините, но техните опити достигат "до ушите на глухия". 

Според тях също така, че Вашингтон работи заедно с Австралия, изпращайки на ротационен принцип 1000 американски войници в страната, заедно с бойна група на един самолетоносач. Друг явен знак за предстоящата война били проведените наскоро разговори между президента на САЩ и неговия филипински колега. 

Подгответе се за това, което следва, предупреждават от "Анонимните".