В безпрецедентен пробив на сигурността по време на срещата в Анталия подиумът, запазен за световните лидери от Г-20, беше превзет от... котки

Знаехме, че котките са една от забележителностите на Истанбул (наричан от фелинолозите "Котконстантинопол"), но се оказа, че ги има в изобилие и в Анталия, където през уикенда се състоя среща на високо равнище между 20-те най-развити индустриално страни, т.нар. Г-20.

Докато държавните и правителствените лидери се очакваха да заемат местата си, подиумът беше "превзет" от три любопитни улични котки, проникнали през засилената охрана. Гледката достави очевидно удоволствие на акредитираните медии, които документираха "нашествието" и коментираха в социалните мрежи, че четириногите са засенчили Путин и Обама.

За късмет на присъстващите писаните не бяха терористи под прикритие и не носеха експлозиви. Информационните агенции припомнят, че в Турция има огромна популация бездомни котки, а миналогодишното спиране на тока в изборния ден е било обяснено от енергийния министър с влизането на котка в елтрансформатор.