Рекламен клип за страната ни се състезава с 44 други държави в туристическа надпревара. Ето как можете да гласувате за него!

България участва в първия видеоконкурс на Световната организация по туризъм (СОТ) за рекламни клипове на страните членки. Освен награда на журито, с онлайн вот се определя и фаворитът на публиката.

Гласуването в интернет вече започна и продължава още седмица, до 10 септември. Участие са заявили общо 45 държави, сред които и съседните Гърция, Румъния и Турция. Всеки, който иска, може да даде подкрепата си за българския клип.

Близо 4-минутното видео, с което Министерството на туризма представя страната ни, е имиджов, с акцент върху Пловдив като предпочитана дестинация за винен туризъм и културна столица на Европа за 2019 г.

Премиерата на клипа беше през май по време на световния винен шампионат Concours Mondial de Bruxelles 2015 в Йезоло. Догодина Пловдив е домакин на престижното състезание, което традиционно събира най-добрите винопроизводители и дегустатори от над 300 държави.

Акценти в промоционалния клип за страната ни са както природните и културни дадености на родината, така и историческите факти и събития, които привличат вниманието и заслужават да бъдат споделени.

Виж още клипове, с които се рекламира България