От новия клип на рапъра лъха наивен патриотичен патос, който ни кара да си спомним с носталгия "За теб, Българийо" на Веселин Маринов. Феновете на Килата обаче - а и не само те, са във възторг!

Исторически места, събития, хора, личности и спортни величия са показани в новия клип на 100 Кила. Рапърът обяснява, че проектът му "100 гайди" е некомерсиален.

"Правен е с единствената цел да върнем българския дух и да припомним моментите, с които можем да се гордеем със себе си и да не забравяме, че ние сме кръв на велики хора", обясняват авторите.

Текстът е съчинен от 100 Кила, а съавтор на музиката е Тафо Великов (Digital Nottich). Видеото е на SkyBrothers, използвани са кадри на SkyTrip Studio и WonderSwamp, а самият рапър реди патриотичните си рими на фона на родната Варна.

Само през уикенда клипът е гледан над 100 хил. пъти, а в коментарите преобладават похвали: "Доживях да видя нещо свястно от 100 Кила!", "Това е рап химнът на България!", "После питайте защо половин България обича Явор..."

Иначе най-големият хит на Килата е "Аз съм 6", видяно в YouTube над 9 млн. пъти.

Засега обаче най-любимата патриотична песен на българите от ново време е "За теб, Българийо" от албума "Горчиво вино" (1995) на Веселин Маринов, по музика на Тончо Русев и текст на Михаил Белчев.