Песента Èlan и клипът към нея подгряват феновете за новия албум на бандата, който ще излезе на 27 март

Финландската симфо-метъл банда Nightwish извади видео към песента Èlan от новия албум на групата Endless Forms Most Beautiful, който ще излезе на 27 март.

Клипът е заснет още миналата година във Финландия. Кийбордистът и основен мотор на групата Туомас Холокайнен коментира новото видео:

"Дългоочакваният клип към "Èlan" най-накрая е тук. Вдъхновен е от неразказаните истории на изоставените места из Финландия. Отне ни почти година, като в него участват едни от най-обичаните финландски актьори и актриси, и разбира се символът ни - снежната сова "Urho".

Предстоящият албум Endless Forms Most Beautiful ще съдържа 11 нови песни. Той е първото нещо, което групата записва след албума Imaginerium (2011 г.). Тогава по време на турнето в защита на албума групата изненадващо се разделя с вокалистката Анет Олсен.

Анет прекара в групата малко над 5 години, след като тя беше избрана да замени емблематичната Таря Турунен. Овакантеното място на вокалистка в Nightwish този път беше заето още на следващия ден от холандката Флоор Янсен, която стана и постоянен член на групата през 2013 г. С нея са правени и записите на Endless Forms Most Beautiful.