Десет години след "Тетрадката" красавецът Джеймс Марсдън вече е прехвърлил 40-те и участва в нова екранизация по бестселърите на американския писател, по кината от този петък, 17 октомври

Поредният филм по бестселър на Никълъс Спаркс ("Моят път към теб", преиздаден наскоро на български от изд. "Ера") разказва историята на Доусън и Аманда, някогашни гаджета от гимназията. След 20-годишна раздяла двамата се виждат отново, когато се завръщат в родното си градче за погребението на общ приятел.

Сладко-горчивата им среща възпламенява отново любовта, която никога не са забравили. Но онези, които са ги разделили преди 20 години, сега представляват дори по-голяма заплаха...

Това е филм за трайната мощ на първата истинска любов и с мъчния избор, пред който сме изправени при бегъл втори шанс; епична любовна история, разгърната в течение на десетилетия, обясняват авторите му. Главните герои се играят от Джеймс Марсдън и Мишел Монахън, а младите им версии - от Люк Брейси и Лиана Либерато.

Сред екранизациите по популярните романтични романи на Никълъс Спаркс, освен "Тетрадката" (2004), са още "Писмо в бутилка" (1999), "Нощи в Роданте" (2008), "Последна песен" (2010), "Талисманът" (2012) и миналогодишният "Убежище", режисиран от Ласе Халстрьом.