Yellow Flicker Beat е първи сингъл от саундтрака към "Сойка присмехулка, част 1", чието съставителство бе поверено на младата новозеландка

В началото мнозина разкритикуваха парчето като прекалено мрачно, но познавачите на романите от Сюзан Колинс смятат, че е в унисон с песимистичното начало на книга 3. А и, както се говори, именно с него е озвучено завръщането на Катнис в опустошения й роден дом, Окръг 12.

"Това е първото ми предложение от саундтрака, който се надявам да заобичате. Това е моят опит да вляза в главата на Катнис. Надявам се да ви хареса", написа младата певица в блога си, когато пусна песента за прослушване. Клипът, в който тя демонстрира характерния си танцувален стил, пък се появи точно за 18-ия й рожден ден на 7 ноември.

В подборката си за албума, който излиза на 17 ноември, Лорд е включила още парчета на Стромей (Meltdown, където тя участва заедно с Пуша Ти, Кю-Тип и "Хаим"), Chvrches, Tove Lo, Чарли Екс Си Екс (със Саймън Бон), Raury, Tinashé, Bat for Lashes, Грейс Джоунс, XOV иThe Chemical Brothers (заедно с Мигел и Лорд). Освен участията си в две парчета, тя има още една песен - Ladder Song, а феновете с нетърпение чакат и ремикса на Flicker от Кание Уест.

"Сойка-присмехулка, част 1" е по кината от 21 ноември, вкл. на 4DX, но това не е първият досег на Лорд с екранизациите по "Игрите на глада". В предишния филм, "Възпламеняване", звучеше нейният кавър на "Тиърс фор фиърс" Everybody Wants To Rule The World. Той бе използван и в трейлъра към видеоиграта Assassin's Creed Unity, която е ситуирана във Франция през XVIII в. и излиза тази есен за PlayStation 4, Xbox One и "Уиндоус".