Видеото подкрепя фондацията "Клинтън", която работи за популяризирането на Хилари за президентските избори

Един от най-добрите сериали, излизали някога на екран, безспорно е "Къща от карти". Самата идея за Кевин Спейси, който играе коварен, ядосан политик, е толкова добра, че дори човек да не се интересува от политика, може да гледа шоуто и да се радва на прекрасната актьорска игра.

Сериалът е римейк на британска продукция, която пък от своя страна е правена по романа на съветника на Маргарет Тачър, Майкъл Добс. Иначе казано "Къща от карти" е доста добре подплатена с "неща от кухнята".

Това го прави и толкова популярен сред американските политици, включително и на президента Барак Обама.

Очевидно обаче сериалът е любим и на семейство Клинтън. Хилари Клинтън, която е и един от силните кандидати за изборите за следващ американски президент, използва услугите на героя на Кевин Спейси в "Къща от карти", Франк Ъндърууд, за да направи подарък на съпруга си за 68-я му рожден ден.

В клипа Кевин Спейси имитира Бил Клинтън, който се обажда на съпругата си. Първоначално той се представя като президента Ъндърууд и казва, че животът във Вашингтон през лятото е скучен и за забавление се среща с предшествениците си.

След това започва да говори провлечено като Бил Клинтън и се обажда на Хилари Клинтън, за да й напомни, че скоро има рожден ден и да прокара идеята за подарък слон.

Хумористичният клип е в полза на фондацията "Клинтън" и работи за привличането на интерес към Хилари Клинтън преди президентските избори.