"В окото на бурята", по кината у нас от 15 август, поставя зрителя директно в центъра на събитията, за да изживее силата на майката природа в най-екстремната й форма.

Само за няколко часа Силвъртън, щата Оклахома, е опустошен от невиждана досега буря.

Целият град е оставен на милостта на непредвидими и унищожителни циклони, а екип от професионални преследвачи на бури прогнозира, че най-лошото тепърва предстои.

Повечето хора търсят сигурен подслон, докато други се втурват към вихъра, изпробвайки колко близко може да стигнат до бурята и да заснемат кадъра на живота си.

Такъв е сюжетът на трилъра "В окото на бурята", който показва едно такова опустошително бедствие от първа линия, през погледа на героите и обективите на камерите в ръцете на професионални преследвачи на бури, търсещи тръпка аматьори и смели граждани.

Във фунията на торнадо F5, най-високата категория по скалата на Фуджита, ветровете достигат невероятна скорост - над 320 км/ч., а завихрянето може да повдигне къщите на височина 100 метра и да изкорени всички дървета. В пълната си ярост такова торнадо унищожава всичко по пътя си, а щетите са пълно разрушение.

"Какво правиш, когато към теб се приближава торнадо с ширина над 3 км? - пита се режисьорът Стивън Куейл. - Дали ще търсиш укритие, дали ще избягаш надалеч, или ще се втурнеш към него? Мислех, че ще е наистина интересно да покажа как различните хора реагират на подобно екстремно природно явление, когато няма къде да отидеш, няма къде да се скриеш."

"Торнадото е като чудовище - допълва продуцентът Тод Гранър. - Може да си мислите, че ви преследва, но в действителност маршрутът му върви на случаен принцип. Израснал съм в Лос Анджелис, където има непрестанна заплаха от земетресения, които са също толкова непредсказуеми, но в по-голямата си част приключват за няколко секунди - докато ураганите предупреждават, че ще дойдат, и човек трябва да живее с очакването какви поражения биха могли да нанесат."

Ричард Армитидж (трилогията "Хобит") влиза в ролята на обикновен човек, овдовял баща. Според мен е без значение кой си - когато поредица бури унищожават града ти, всеки показва истинската си същност, коментира актьорът.