След поредицата за колите миналогодишният "Самолети" спечели над 200 млн. долара в кината и продължението не закъсня

След като при екранния си дебют "Самолети" извоюва победа в най-голямото и престижно въздушно съревнование "С криле около света", в продължението "Самолети: Спасителен отряд" Дъсти Кропхопър намира ново призвание. Той се завръща в родния си град Пропуош Джънкшън, но един съдбовен тренировъчен полет му нанася поражение, което се очертава да сложи край на състезателната му кариера.

Принуден да търси алтернатива, Дъсти решава да "превключи на друга скорост" и да тренира като едномоторен въздушен танкер с огнеборците от близката военновъздушна база. Героичните му действия будят възхищение, но като бивш селскостопански самолет и състезател със сериозна травма той може и да не успее да овладее нужните умения...

Във филма, премиерно в кината на 3D и 2D, Дъсти и неговите приятели от природния и исторически парк "Връх Пистън" изправят срещу мощен горски пожар. Безстрашната група нови персонажи включва колоритния хеликоптер и ветеран огнеборец Блейд Рейнджър заедно с неговия смел екип.

Енергичната Враби е опитен самолет амфибия от Аляска и е истински увлечена по популярния въздушен състезател. Индианецът Вихролет е мощен транспортен хеликоптер, неспирен разказвач на предания, свързани с огъня. Бившият военнотранспортен самолет Каби е веселяк, който пренася над горските пожари храбрите парашутисти огнеборци - забавни и шумни високопроходими автомобили.