Какво ще стане, ако футболът се роботизира?

За някои хора футболът е много повече от просто игра, футболът е страст. Какво би станало обаче, ако в този спорт водещи станат хладният професионализъм и студената пресметливост? Какво ще стане, ако сведем рисковете, фрапантните моменти до минимума?

Това виждаме в новата реклама на Nike. Кратката анимация разказва за антиутопичен свят, в който зъл учен клонира най-добрите футболисти в желанието си да премахне рисковата игра и ненужните трикове, за да получи абсолютно професионален футбол.

Изведнъж се оказва, че големите звезди вече са ненужни, а футболът... футболът просто става скучен. И все пак се намира един, който помни величието на тази игра. Той открива големите звезди и ги събира от ежедневните дела, на които са се отдали, за да се изправят в един последен, решаващ мач за бъдещето на футбола. И рискуват всичко, за да спасят любимата игра от роботизиране.

В анимационното филмче (защото рекламата е по-скоро късометражен филм) участват анимираните версии на Златан Ибрахимович, Кристиано Роналдо, Неймар, Франк Рибери, Андрес Иниеста, Давид Луис и Тим Хауърд.

Виж и предишното видео в тази поредица, озаглавено Winner Stays.