Дуейн Джонсън-Скалата влага всичко, на което е способен, в ролята на древногръцкия герой полубог, а на екрана му партнират изкусителни манекенки като Ирина Шейк и Барбара Палвин

Зрелищният екшън, по едноименното издание на Radical Comics с автор Стив Мур, е нестандартна интерпретация на класическия мит. В филма на Брет Ратнър синът на Зевс и простосмъртната Алкмена изглежда доста по-възмъжал спрямо предишния филм с подобен сюжет - снимания у нас "Легендата за Херкулес" с Келан Лъц.

"В течение на осем месеца тренирах и работих по-усърдно от когато и да било за тази роля. Живях сам и се изолирах напълно (като 118-килограмов монах) за половин година, докато снимах. Целта беше напълно да се превъплътя в този образ. Да изчезна в ролята", споделя Дуейн Джонсън-Скалата, за когото да се превъплъти в Херкулес било детска мечта.

Сюжетът: След като се запознава с неговите 12 подвига, донесли на героя слава и признание, владетелят на Тракия наема Херкулес и войската му от верни бойци, за да ги изправи срещу потомците на Хадес, които "не могат да бъдат убити от обикновен смъртен".



В неравната битка срещу множеството обучени воини, митичният боец разкрива своето непознато лице, скрито зад прочутата легенда. За да се пребори с тези могъщи врагове - и да спаси другарите и семейството си, - Херкулес трябва да използва своята божествена сила и да бъде готов да жертва дори живота си...

"Херкулес", който е заснет в Будапеща, е по кината у нас от 25 юли. Участват още: Руфъс Сюъл като Автолик, Ингрид Бердал (Аталанта), Джоузеф Файнс, Ребека Фъргюсън, а в ролята на тракийския цар Котис влиза британският ветеран Джон Хърт ("Човекът слон", "1984").

Редом до Скалата, който си е пуснал брада и дълга коса, се появяват и два топмодела. Сексапилната половинка на футболиста Кристиано Роналдо - Ирина Шейк, влиза в образа на благоверната съпруга на героя, Мегара, а "ангелът" на "Викторияс сикрет" Барбара Палвин се превъплъщава в Антимаха.

Колкото и далеч да стигне, човек не може да избяга от съдбата си, казва задкадровият глас на Иън Макшейн (в ролята на царя на Аргос, пророка Амфиарай) в тийзъра, където виждаме схватките на Херкулес с Лернейската хидра, Немейския лъв и Еримантския глиган.

Сред останалите зверове и чудовища, с които той се сблъсква в 12-те си подвига, са Стимфалските птици, Керинейската кошута, Критският бик, конете на тракийския цар Диомед, пощръклелите крави на Герион и адското куче Цербер. (Останалите три подвига са: почистването на Авгиевите отбори, завоюването на колана, носен от царицата на амазонките Хиполита, и откъсването на златните ябълки на Хесперидите).