Видео на белгийското благотворителната фондация Mimi обиколи мрежата и трогна хиляди хора от целия свят, разказва "Мениджър Нюз".

Клипът разказва за експеримент с участието на 20 пациенти, болни от рак. Гримьори и коафьори на фондацията молят хората, които са без коса заради лечението им с химиотерапия, да затворят очи. Пациентите мислят, че ще бъдат разкрасени, но когато отварят очи и се поглеждат в огледалото, се изненадват и се разсмиват от помпозния си вид. Точно това прави експеримента различен и извежда от клишето на кампаниите за рака. Той припомня на участниците какво е да се изненадаш и как звучи смехът им от сърце.

Идеята е на френския клон на рекламната агенция "Лео Бърнет". Сюжетът е реализиран в Брюксел през юни, а миналия месец участниците се събират отново за официалното представяне на книга със снимки от проекта на фотографа Винсент Диксън. Кампанията се провежда под мотото "Дори само за секунда" (If Only for a Second), защото успява да накара пациентите да забравят болестта си, дори само за миг.