Научнофантастичният сериал на Би Би Си "Доктор Ху" върви от 1963 г., а на датата, когато е стартирал, сега бе излъчен специален юбилеен епизод

"Денят на Доктора" събира на екрана двамата последни изпълнители на ролята - актуалният Мат Смит и предшественика му Дейвид Тенант, чийто десети Доктор се смяташе за най-успешното и популярно превъплъщение на този герой.

Вече е ясно и името на следващия, номер 12 - Питър Капалди, който ще замени Смит в традиционния коледен епизод. Всъщност дълголетието на сериала се дължи именно на способността на Доктора да се регенерира с нова външност, както и да пътува без граници в пространството и времето, срещайки не само опасни извънземни видове и раси като далеките, но и исторически личности като Шекспир, Агата Кристи, Ван Гог.

След първоначалните 26 сезона, които вървят до 1989-а, през последните десетина години култовата поредица е възобновена, като в началото на новите сезони заглавната роля изпълнява Кристофър Екълстън.

В юбилейния епизод участва ветеранът Джон Хърт като Военновременния доктор; завръща се и певицата Били Пайпър, която е първата придружителка на Доктора в съвременните му приключения през XXI век.