"Моята история между твоите пръсти" (Populaire) е в програмата на фестивала на френския филм в рамките на Киномания 2013

Действието се развива през 1958 г., а филмът е определян като елегантен поклон към традициите на холивудската комедия от средата на ХХ век, със съответната стилистика в костюмите и сценографията, която му носи пет номинации за наградите "Сезар", вкл. за дебют, музика и операторско майсторство.

Главната героиня, 21-годишната Роз (Дебора Франсоа) е амбициозна провинциалистка, която е сгодена и изправена пред перспективата да води живот на домакиня... докато не се явява на конкурс за работа като секретарка в малка застрахователна агенция, ръководена от строгия, но красив Луи (Ромен Дюрис). Интервюто се оказва катастрофа, но шефът открива виртуозните й умения с пишещата машина и обладан от състезателна страст, я подготвя за националния конкурс по скоростен машинопис. Оказва се обаче, че спортът и любовта не вървят ръка за ръка... Във филма участва и звездата от "Артистът" Беренис Бежо.

Заради една еротична сцена в САЩ са поставили ограничения в показа (зрителите до 17-годишна възраст да са с възрастен придружител), а у нас прожекциите му са късно вечер: от 21 ч. в Дома на киното в петък, 15 ноември, и кино "Люмиер" във вторник,19 ноември, и от 20,30 ч. в "Евро синема" в сряда, 27 ноември.