Британско изследване показва, че 66% от жените са склонни да дадат пари за благотворителност, докато са в офиса

Жените, които работят в офиси, откликват повече на призивите за благотворителност в сравнение с мъжете. Това показват резултатите от анкета на компанията YouGov, цитирани от Ройтерс.

Проучването, обхванало 1079 души във Великобритания, изследва нагласите на хората да участват в благотворителна дейност. 

Според данните около 66% от жените дават пари за благотворителност на работното си място, докато при мъжете това правят само 49%. 

Резултатите показват, че близо 60 на сто от служителите изразходват по около 46 британски лири годишно, за да откликнат на призиви за благотворителност на работното си място, като купуват сладкиши, чрез директни дарения или спонсориране на колега.

"Призивите за благотворителност са голяма част от културата на работното място. Милиони от нас са спонсорирали колега, който събира средства за добрата кауза. От предишни проучвания знаем, че призивите за благотворителност на работното място не само предоставят възможност за подкрепяне на добри каузи, но и повишават духа", заявиха авторите на изследването.

Източник: Ройтерс