Младежът от Първомайци споделя в социалните мрежи историята на своето отслабване, за да послужи за вдъхновение и на други като него

Медийният герой тези дни се нарича Андриан Аспарухов. Младеж, стопил над 70 кг от теглото си без глад, стана хит в Мрежата, писа за него в. "24 часа". 23-годишният момък от горнооряховското село Първомайци, постигнал този резултат в продължение на три години, разказва пред вестника: 

"На 18 години бях 170 кг и си мислех, че никога няма да мога да отслабна. Роден съм с изкривяване на крака и имам забрана да бягам и да скачам. После от свръхтеглото получих и дискова херния. След двуседмичен престой в болница лекарите ми казаха, че няма да мога да тренирам, но аз реших, че ще преследвам целта си и започнах да ходя по пет пъти седмично на фитнес."

Така за малко повече от три години младият мъж станал 97 килограма, като продължава и днес да топи мазнини и трупа мускулна маса. Тайната му:

"Никога не съм гладувал, но си изработих собствен хранителен режим, четейки от интернет. Сега се храня с овесени ядки, пиле, ориз, много яйца, зеленчуци." Пие и по 6 литра вода дневно, а фитнеса посещава почти всеки ден.

БНТ допълва, че спрял да се храни и на крак, в заведения за бързо хранене. "Тайната е в храната! Човек трябва да яде истинска храна, а не полуфабрикати... не които са произведени в завод или са в шумоляща опаковка", съветва младежът, който само тази година свалил 40 кг от теглото си.

Убеден е, че с неговата мотивация може да започне да помага и на други хора да се чувстват добре. Качих клипа с личната си история, за да видят, че е възможно да се постигне целта, а не се случва само във филмите, казва Андриан. Той вече има заявки от познати да им стане личен треньор и да ги напътства в постигането на отлична форма и добра визия, пише още "24 часа".

В профила си във "Фейсбук" той разказва, че навремето заради свръхтеглото си бил обект на подигравки и обидни думи като "дебелак", "прасе", "кит", изпаднал в депресия и храната се превърнала в най-добрия му приятел...

Мотивационното видео, което е качил онлайн (на английски, с БГ субтитри), проследява в снимки хронологията на отслабването и съпътстващите трудности. Споделил го е с думите: "Успелият човек вярва, че той създава съдбата си. Този, който не успява, вярва, че съдбата създава неговия живот."