Сп. "Бизнес лейди" раздава наградите за благотворителност и корпоративна социална отговорност

Днес, 9 юли (сряда) ще се проведе първото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност "Златно сърце" на сп. "Бизнес лейди". Домакин на събитието е София Хотел Балкан (бивш Шератон), зала "Средец" от 19.30 часа.

Основната цел на организаторите е да мотивира допълнително институциите, компаниите, отделната личност да бъдат по-съпричастни към различните обществени проблеми. Наградите се присъждат за инициирани, реализирани и/или подкрепени обществено значими кампании и социални проекти в различни каузи, сред които Подкрепа на беззащитните; Зелена планета; Благотворителност и КСО; Информационни кампании за превенция и устойчивост; Популяризиране на доброволческия дух; НПО в действие; Политиката и благотворителността; Медиите и социалните каузи и др.

Организаторите са подбрали обществено полезни каузи с разнороден и уникален характер. Така, например, има отличена социална кампания за изграждането на дигитални класни стаи; за опазването на балканската пъстърва като вид в родните планински реки; за популяризирането на фирменото доброволчество като форма на тимбилдинг; за безопасното използване на електроенергията. Отличени са още кампании, които "възкресяват доброто"и превръщат страната ни в "Зелена България".

Наградите "Златно сърце" целят още да възнаградят морално усилията на онези компании и отделни личности, които са допринесли най-много чрез средства и отделено време за дадена кауза. Награда "Златно сърце" може да получи всяка българска или международна компания или отделна личност, социално ангажирана на територията на България.

Наградите за благотворителност и КСО на сп. "Бизнес лейди" са още едно продължение на основната цел на изданието - да дава гласност на различни професионални успехи, качества и постижения във всяко отношение.

На официалната церемония ще присъстват над 150 официални лица, политици, дипломати, представители на бизнеса и различни държавни, неправителствени и частни институции и фондации, гости и приятели на списанието. Партьори на първото издание "Златно сърце" на сп. "Бизнес лейди" са Асоциацията на индустриалния капитал в България, Асоциацията на бизнес експертите в България и сладкарници "Пчела".

Bulevard.bg и Svejo.bg са медийни партньори на събитието.