Консумацията на вода може да помогне в борбата с излишните килограми.

Препоръчително е калоричните напитки да се заменят с вода, а преди хранене да се изпие една чаша от живителната течност. Така опасността от преяждане значително се понижава, пише Puls.bg

Водата също така ускорява метаболизма, особено когато е студена. По този начин организмът трябва да работи повече, за да загрее течността, а процесът допълнително изгаря калории. 

Енергията се повишава

Дехидратацията на организма оставя усещането за умора. Необходимото количество вода ще помогне на сърцето за по-ефикасно изпомпване на кръвта. Течността още помага на кръвта да транспортира кислорода и останалите жизненоважни хранителни вещества до всички клетки. 

Вижте още: Чудотворна напитка бори рака

Стресът и напрежението се "стопяват"
Приблизително 70-80% от тъканите в мозъка са вода. Когато организмът е обезводнен, тялото и умът са подложени на стрес. Ако се появи жажда, това означава, че организмът вече е дехидратиран. За да се намалят нивата на стрес, е препоръчително не просто винаги да има на разположение вода на работното място, но и да се посяга към нея редовно. 

Водата подпомага мускулите в тялото

Консумацията на най-природната напитка помага за предотвратяване на мускулните спазми, а също така и смазва ставите. Когато организмът е добре хидратиран, физическите упражнения траят по-дълго без да се стига до преумора.

Вижте още: Проф. Мермерски: чай за имунитет